Oluja „Eleanor“ paralisala severo-istok Francuske. Pariz posebno pogođen

  4171

  Veliko nevreme praćeno olujnim vetrom koji se kreće i do 140km/h paralisalo je severo-istok Francuske. Glavni grad Francuske je posebno pogođen. Nevreme i dalje traje.

  Olujni vetar se osetio u pariskoj kotlini nešto posle ponoći i i dalje duva dosižući brzinu i do 140km/h. Sve službe su na terenu i građanima pružaju potrebnu pomoć. Oluja i dalje traje pa se mole građani da ne izlaze iz kuća bez preke potrebe.

  Skoro su svi letovi pomereni na aerodromu Roissy-Charles de Gaulle. Zbog drveća koje je padalo na delovima gde se kreće RER koji povezuje okolinu sa samim Parizom velikih zastoja ima na svih sedam linija RER-a.

  Pariska opština je danas zatvorila sve parkove i groblja.

  Od ostalih delova Francuske treba izdvojiti da je poznato svetsko skijalište Val-Thorens zatvoreno na dva dana i čuveni most „Normandija“ je bio zatvoren sa saobraćaj.

  Ovo su departmani koji su stavljeni na visoki „narandžasti“ stepen uzbune : l’Allier, les Alpes-Maritimes, l’Aisne, les  Ardennes, l’Aube, le Calvados, la Corse-du-Sud, la Haute-Corse, la Côte-d’Or, les Côtes-d’Armor, le Doubs, l’Eure, l’Eure-et-Loir, le Finistère, l’Ille-et-Vilaine, l’Isère, le Jura, le Loiret, la Manche, la Marne, la Haute-Marne, la Meurthe-et-Moselle, la Meuse, la Moselle, la Nièvre, le Nord, l’Oise, l’Orne, le Pas-de-Calais, le Puy-de-Dôme, le Bas-Rhin, le Haut-Rhin, la Haute-Saône, la Saône-et-Loire, la Savoie, la Haute-Savoie, Paris, la Seine-Saint-Denis, les Hauts-de-Seine, le Val-de-Marne, la Seine-Maritime, la Seine-et-Marne, les Yvelines, la Somme, les Vosges, l’Yonne, le Territoire-de-Belfort, l’Essonne i le Val-d’Oise.