OGLASIO SE IZ ZATVORA: Haradinaj ima poruku za Srbe!

  4387

  Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Ramuš Haradinaj, uhapšen u Francuskoj po poternici Srbije, na „Fejsbuku“ je poručio da se „nije plašio tenkova Slobodana Miloševića, a kamoli da se plaši od njegovih poternica“.

  „Mi se kao narod i pojedinci nismo plašili tenkova Miloševića a kamoli njegovih naloga za hapšenje. Imam poruku za prijatelje Srbije unutar i van Kosova – put države Kosovo neće moći niko da zaustavi“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku i poručio da će se vrlo brzo sresti na Kosovu.

  Haradinaj je izrazio žaljenje što neke države poštuju odluke bivšeg režima Slobodana Miloševića.

  „Za žaljenje je da neke države još poštuju odluke bivšeg režima Miloševića, dok se mnogo država kao što su Nemačka, Austrija i druge konačno odvojilo od tog režima i ne primenjuju njihove poternice“, napisao je Haradinaj.

  Ramuš Haradinaj uhapšen je u sredu po nalogu za hapšenje iz 2006. godine zbog sumnji da je tokom 1998-99. godine počinio ratne zločine nad Srbima i nealbancima.

  Nadležni sud u Francuskoj odlučio je juče da Haradinaja zadrži u pritvoru dok Srbija ne dostavi zahtev za ekstradikciju.

  Haradinaj je još jednom, 2015. godine bio uhapšen na aerodromu u Ljubljani, ali je posle nekoliko dana bio oslobođen.

  Poternicu protiv Haradinaja Srbija je izdala 2006. godine zbog sumnje da je počinio ratne zločine 1998. i 1999, u vreme kada je bio jedan od komandanata OVK. Njemu je suđeno i u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.
  izvor: orslobodjenje.rs