Novak Đoković u finalu US Opena

  2459

  Novak Djokovic je u finalu US Opena pošto je pobedioj francuza Gaela Monfisa sa 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:2) u setovima.
  Djoković je snažno ušao u meč i posle 2 brejka poveo sa 5:0. Monfis je malo dodao gas i uzeo servis Novaku i tako smanjio na 5:3. Zakomplikovala se situacija u finišu prvog seta, ali Đoković ipak osvaja taj deo igre sa 6:3.

  U drugom setu se videla prava dominacija trenutno najboljeg svetskog tenisera koji lako dolazi do prednosti od 4:1. Rutinski privodi set kraju koji dobija sa 6:2.

  Odmah na startu trećeg seta Djoković osvaja brejk koji potvrdjuje odmah osvajanjem svog servisa. Tada se činilo da Monfis vise neće imati snage za bilo kakav preokret. Ipak francuz brejkuje dva puta Novaka i posle sigurno osvojenih svojih servisa dolazi do prednosti od 5:2 i čak i do set lopte. U tom periodu se video očigledan pad u Djokovićevoj igri. Monfis posle velike borbe i 0:40 na svoj servis, pravi preokret u gemu i dobija set sa 6:3.
  Prvom polovinom četvrtog seta igralo se dosta izjednačeno sa po jednim brejkom na obe strane. Onda je posle medicinskog tajm auta Srbin dodao gas i superiorno osvojio set sa 6:2 i tako i meč.

  U finalu će igrati protiv pobednika iz meča Vavrinka – Nišikori.

  Mi mu želimo od srca još jednu gren slem titulu.