NATO planira napad na Rusiju iz ove evropske zemlje?! Ceo svet na nogama, sprema se NOVI RAT?!

  100

  Međutim, očekivani gubici Sjedinjenih država i saveznika mogu dostići i do 60-70% aviona i krstarećih raketa, samo pri prvom talasu ulaska u ruski vazdušni prostor.

  Ali, šta je najveća prepreka u dostizanju nadmoći u vazduhu?

  U okolini Sankt Petersburga i Kalinjingrada, Rusi su postavili 2 automatska sistema C4I (komanda, kontrola, komunikacije, kompjuteri, obaveštavanje i interoperabilnost), kako bi bi bili u prednosti i sprečili radio-elektronski rat (EW) koji mogu da pokrenu američki sistemi za praćenje na zemlji, u vazduhu i u kosmosu. Sistemi C4I uključuju i tipove Krasuha-4 SIGINT i COMINT (koji mogu presretati sve komunikacione mreže).

  Krasuha-4 može, takođe, da spreči radarsko praćenje od strane američkih vojnih satelita Lacrosse i Onyx – vojni radari tipa AWACS i E-8C, na tlu susednih država i oni postavljeni na američke izviđačke avione RC-135 ili bespilotne letilice Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk.

  Ruska vojska je opremljena za presretanje neprijateljskih elektron-optičkih senzora za lasersko navođenje, GPS-usmereno i infracrveno navođenje, u potrazi za bombama i raketama.

  Takvih sistema ima malo i relativno su novi, ali su u stanju da osiguraju skretanje neprijatelja sa njegovih ciljeva.

  Ruski sistemi C4I omogućavaju i stvaranje dve izolovane zone (Anti-access / A2 Area Denial / AD Bubble), potpuno nedostupne NATO snagama.

  nastavak na strani 8