NATAŠIN BUREK SA MESOM

  7535

  Natašin brzi burek je položio test u mojoj kuhinji i dobio medalju za recept godine. Obzirom da burek sa mesom ne kupujem, moram priznati da sam oduševljena receptom i finalnim prozvodom. Ukoliko meso izdinstate dan unapred, burek je gotov dok se rerna zagreje. Hvala Nataša! Drugo mesto ove godine drže Natašine đulbastije koje su najsočnija varijanta faširanih koje sam probala.

  BUREK SA MESOM OD GOTOVIH KORA
  aluminijumska okrugla tepsija prečnika oko 25cm

  500g kora za pitu

  ZA FAJTANJE
  50ml ulja
  250ml mlake vode
  so po ukusu- jedna ravna kašičica

  NADEV
  250g mlevenog mesa
  2 manje glavice crnog luka
  biber i so
  2 kašike ulja za dinstanje mesa

  U čaši spojiti vodu, ulje i so za fajtanje, ali unapred odvojiti 30ml za zalivanje pečenog bureka Sitno seckan i crni luk prodinstati na ulju, pa dodati mleveno meso koje ste pobiberili i posolili. Nauljenu okruglu tepsiju (prečnika 25cm) obložiti sa 4 kore tako da vise sa strane kao na slici. Fajtatti malo između kora. Ostatak kora iscepkati na manje delove. Staviti preko malu količinu mesa, pa potom deo cepkanih kora koje poprskate.

  Ređati tako naizmenično kore i meso dok nadev i kore ne potrošite, a usput fajtati.

  Poslednji sloj treba da bude meso koje ćete preklopiti korama koje vise sa strane. Složeni burek još malo pofajtati takoda ste utrošili sve od tečnosti osim onih 30ml koje ste na početku odvojili.

  Peći na 200 stepeni oko 40 minuta ili duže da lepo porumeni. Burek na kraju možete i okrenuti naopačke pomoću velikog tanjira da vam se donja strana lepo zapeče, ako već nije rumena i hrskava. Ponovo ga okrenuti, tj. vratiti na početno i sada zaliti sa 30ml tečnosti koju ste na početku odvojili i vratiti u rernu na još 5 minuta pečenja. Ostaviti desetak minuta da se odmori, pa ga rezati na četvrtine.

  foodforthought-jelena.blogspot.rs