Najzad IKEA u samom centru Pariza

    1418

    Švedski gigant IKEA je najzad našao svoje mesto pod Suncem. Ups, ustvari svoje mesto u centru Pariza. Sjajna vest za sve one koji su za svaku kupovinu morali da idu daleko od centra grada gde se i nalazi sedam prodavnica IKEA.

    Posle više pokušaja da se nađe adekvatno mesto u samom Parizu, odluka je pala da će prva prodavnica u samom Parizu biti otvorena u leto 2019.godine i to na trgu Medeleine, iznad prodavnice Décathlon. Na istom mestu gde je bio lanac prodavnica garderobe C&A, koji je zatvoren.  IKEA će se prostirati na dva sprata na nekih 6000m2, što je možda malo, znajući da se uglavnom njihove prodavnice prostiru na 20000m2. Ipak direktor za Francusku ovog švedskog brenda kaže da će prodavnica u Parizu inati sasvim novi koncept, koji će se razlikovati od prodavnica u regionu i Francuskoj. Uskoro će biti otvoren i jedan magacin u mestu Gennevilliers(92), gde će budući kupci moći da podignu robu.

    IKEA je vodeći svetski proizvođač nameštaja čija jedna prodavnica od skoro postoji i u Srbiji. Ipak u Srbiji su cene veće za isti proizvod nego u Francuskoj. Pitamo se zašto?