Najbogatiji Albanac kupuje jug Srbije sa 250.000.000 evra!

  9558

  Najbogatiji Albanac, milijarder Bedžet Pacoli dao ogroman novac kojim će ekstremisti na jugu Srbije, u Preševu, Bujanovcu, Medveđi, ali i u Vranju, Leskovcu i Nišu kupovati zemlju, nekretnine i firme. Kupovine će ići preko posrednika, ofšor kompanija i potkupljenih Srba!

  Najbogatiji Albanac, milijarder Bedžet Pacoli spremio je čak 250 miliona evra u kešu kojim će šiptarski ekstremisti na jugu Srbije u narednim mesecima kupovati zemljište, nekretnine i firme! To je samo prva faza u pokušaju realizacije zločinačkog projekta ‘velike Albanije’, upozorava se u izveštaju srpskih bezbednosnih službi koji je nedavno dostavljen državnom vrhu.

  Ideja Prištine i Tirane, stoji u izveštaju u koji je Informer imao uvid, jeste da Albanci preuzmu što više kuća, stanova, firmi i zemljišta u Preševu, Bujanovcu, Medveđi, ali i u Vranju, Leskovcu i Nišu! Kako bi sakrili svoje tragove, isplate šiptarskih ekstremista odvijaće se preko posrednika, advokata, ofšor kompanija, ali i potkupljenih Srba!

  Na taj način, kažu upućeni, Albanci planiraju da “ekonomski i katastarski okupiraju jug Srbije”!

  Mafijaške pare

  Ovaj proces odvija se paralelno sa kupovinom ogromne količine oružja i opremanjem specijalaca u Albaniji i na Kosovu, što takođe finansira Bedžet Pacoli.

  Najmanje 250 miliona evra već je odvojeno za kupovinu imovine na jugu Srbije. Pacoli ne štedi na ovom projektu, koji oni predstavljaju kao “konačno albansko nacionalno ujedinjenje”. Taj novac, naravno, neće ići direktno preko Albanaca, već preko posrednika, advokata, ofšor kompanija i potkupljenih Srba. Tako će ekstremisti pokušati da sakriju svoje tragove… Ideja im je da se kešom potpuno etnički očiste Preševo i Bujanovac, ali i da uđu Srbima u “meki trbuh” tako što će kupiti što više nekretnina i zemljišta u Vranju i Nišu! – prenosi naš sagovornik.

  I dok juče niko od zvaničnika nije želeo zvanično da komentariše naša saznanja, lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović veruje da će Albanci svoj plan probati da realizuju preko posrednika.

  – Oni već sad uveliko na taj način kupuju imanja, lokale, stanove… To rade direktno Albanci sa srpskim državljanstvom. Ovo je isti proces koji je sedamdesetih i osamdesetih godina rađen na Kosovu, kada su velikim parama stečenim kriminalom kupovali srpska imanja – upozorava Parović.

  General Sreto Malinović kaže da nam “velika Albanija” decenijama stoji iznad glave kao Damoklov mač.

  – Priču sada podgrejava međunarodni faktor u skladu sa svojim interesima, a prisutan je i snažan islamski faktor. Srbija mora biti jako oprezna. Treba pokazati mudrost u reakcijama, pogotovo u vezi s izručenjem Haradinaja. Postoji mogućnost da se taj slučaj iskoristi kao povod za početak sukoba – podvlači Malinović.

  Jako opasan plan

  Marija Đorić sa Instituta za političke studije smatra da je ovo jako opasan plan Albanaca po ceo region.

  – Ideja “velike Albanije” može se realizovati jedino ratom. Ona direktno urušava teritorijalni integritet Srbije, Makedonije, Crne Gore i Grčke i lako može da dovede do rata širokih razmera… – zaključuje Đorićeva.

  izvor : informer