Molba za pomoć našim mladim genijalcima koji dolaze u Pariz na takmičenje

  507

  Vaša ekselencijo,

   

  Obraćamo vam se sa molbom za pomoć ispred ekipe mladih robotičara pod nazivom ‚‚Tim‚‚ koju čine četiri člana – učenika beogradskih osnovnih škola (5-8 razred). Tim je ucestvovao na  nacionalnom takmicenju robotičara Eurobot  u Novom Sadu i osvajanjem trećeg mesta dobio mogućnost da nastupi na finalnom takmičenju 8-9 juna u mestu Cachan pored Pariza (www.eurobot.org). 

   

  Kako su naši dečaci na svom prvom takmičenju u konkurenciji starijih i iskusnijih ekipa izborili svoje mesto u evropskom finalu mi roditelji pokušavamo da im pomognemo da tamo i nastupe. Opremu, prostorije i stručnu pomoć za rad na robotu dobijaju od Male škole elektronike iz Zemuna (http://www.malaskolaelektronike.com/) a od firme Serbotech koja za nemačku kompaniju ESU Electronics (http://www.esu.eu/en/start/) u Srbiji proizvodi elektronske komponente, obezbeđen je i deo novčanih sredstava koji nažalost ne pokriva troškove puta, smeštaja i boravka.

  Uvažena gospođo ambasadore,

  Molimo vas da, u oviru vaših mogućnosti, izađete u susret našoj molbi i pomognete deci iz Tima (RTS Dnevnik 1 prilog https://www.youtube.com/watch?v=S_08zJ18kbI) da pokažu svoja znanja i odmere se sa svojim vršnjacima iz drugih evropskih zemalja . Bilo koja vrsta pomoći (kupovina avio karata, kupovina metro karata, obezbeđivanje smeštaja i sl.) je više nego dobrodošla. Imajući u vidu prirodu vašeg posla i širok krug ljudi koje znate i sa kojima vi i Ambasada Srbije sarađujete, molimo vas da prosledite ovaj mejl ukoliko smatrate da bi neko od njih mogao  da pomogne da se ovaj put ostvari.

  Od srca zahvalni,

  U ime Luke, Despota, Vida i Filipa

  Igor Milošević, jedan od roditelja