Mlađe ipak nije slađe? Psiholozi otkrili zašto su ženama privlačniji stariji muškarci

    329

    Jedan od glavnih razloga jeste činjenica da su stariji muškarci mnogo zreliji od mlađih. Mlađi muškarci često provode dosta vremena „istražujući svet“, otkrivajući nove stvari, trude se da shvate šta žele, dok su stariji taj deo završili i imaju više vremena za ozbiljnije korake kao što su osnivanje porodice i karijera.

    Mnogobrojna istraživanja pokazala su da su stariji muškarci mnogo inteligentniji nego mlađi, a zasluga za to pripada njihovom većem broju životnih iskustava. Žene potvrđuju rezultate ovog istraživanja i dodaju da su sigurne kako su stariji muškarci prošli kroz veliki broj životnih iskustava koja su ih ojačala i naučila mnoge lekcije, i kako se sve to može videti u njihovom ponašanju i priči, prenosi Klidž.ba.

    Stariji muškarci znaju šta žele, stabilniji su i imaju manje „nereda“ u svom životu. Ne žele da troše ni svoje ni tuđe vreme u bespotrebnim igricama i nije ih sramota da pitaju za savet ili pomoć ako im je potrebna.

    Većina žena želi da bude finansijski sigurna. Kada osnivaju porodicu, žene žele da budu sigurne da će imati dovoljno sredstava da sebi i svojoj porodici omoguće sve što im je potrebno. Stariji muškarci su i po ovom pitanju mnogo napredniji nego mlađi, jer je vrlo verovatno da već imaju stabilnu finansijsku situaciju, dobru karijeru, dok mlađi još moraju da se ostvaruju u karijeri i da dostignu stabilnost po pitanju finansija.