Marselj podseća na divlji zapad. Ubistva kao na traci. Izrešetan mladić na šetalištu

  1765
  0
  SHARE

  Poslednjih godina Marselj je postao grad sa velikom stopom kriminalnih ubistava. Ne retka ubistva podsećaju na Beograd devedesetih godina kada se svakodnevno u novinama čitalo o obračunu bandi ili pojednica za prevlast na narko crnom tržištu.

  Ipak ako se napravi neka paralela Francuzi imaju više razloga za zabrinutost. Francuska kao ekonomska i politička svetska sila ne uspeva da se izbori sa ovim fenomenom. Čak je i pre par nedelja jedna policijska patrola pobegla iz jednog marseljskog kvarta pod pretnjom kalašnjikova tri naoružane i maskirane osobe. U pojedinim kvartovima gde najviše ima populacije iz severno-afričke imigracije vlada bezakonje i česti su obračuni sa smrtnim ishodima.

  Poslednji događaj od pre dva dana koji se desio na poznatom i veoma prometnom šetalištu Vieux-Port samo govori da se više ne bira ni mesto ni vreme obračuna. Oko 02h30 kada ljudi i dalje cirkulišu i sede po obližnim baštama kafića, jedan automobil se zaustavio preko puta opštine u kojem su bila dve osobe. Jedna od njih je izašla sa kalašnjikovim i sa desetak hitaca usmrtila mladića od 22 godine koji se tu nalazio. Ubijeni Ryan N. je jedan od trojice maskiranih osoba koje smo pomenili u gornjem delu teksta a koji su kalašnjikovima oterali policiju iz svog kvarta. Ubica je zajedno sa svojim saučesnikom pobegao automobilom sa kojim su i došli. Ubijeni mladić je od ranije bio poznat policiji zbog dilovanja droge. Jedan zalutali metak rikošetom je pogodio u stopalo slučajnog prolaznika.

  17 Shares

  Komentari