Makron: Dolazim što pre u Srbiju. Vučić radi odlično za svoju zemlju

  3149

  Francuski predsednik Emanuel Makron prilikom susreta sa srpskim ministrom Nenadom Popovićem najavio skori sastanak sa Vučićem, na kojem će razgovarati o svim temama od interesa za Srbiju i Evropu.

  Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao mi je da je ono što radi predsednik Aleksandar Vučić izvanredno, kako za Srbiju, tako i za celu Evropu – preneo je juče ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

  Popović je sa Makronom razgovarao na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma SPIEF 2018, u Sankt Peterburgu, gde se sastao i sa novim ministrima u ruskoj vladi, predstavnicima privrede i biznisa.

  – Makron mi je poručio da prenesem predsedniku Vučiću da on radi sve da bi se njihov susret dogodio u najskorije vreme – rekao je Popović.

  Kako kaže, Makron je naveo da je u planu da sa predsednikom Vučićem razgovara o svim temama od interesa za Srbiju i Evropu:

  – Takođe, francuski predsednik preneo je najsrdačnije pozdrave svim građanima Srbije.

  Vučić se sa Makronom sastao krajem prošle godine u Parizu i tada je predsednik Francuske najavio svoj skori dolazak u Beograd. Tada su razgovarali o mogućim francuskim investicijama u Srbiji, a Vučić je Makrona zamolio i za veću podršku evropskom putu naše zemlje.

  izvor : novosti.rs