Macron ima poruku za sve koji nemaju papire

  7934

  Francuski predesednik Emanuel Makron je danas boravio u desetom pariškom arondismanu i posetio organizaciju „Restos du cœur“.

  U jednom trenutku ga je jedna žena migrant pitala kada će dobiti papire (boravišnu dozvolu). Francuski predsednik joj je odgovorio da Francuska ne može da primi za stalno sve one koji dođu, pa čak i studente koji žele posle studija da tu ostanu. Znači da treba da se vratite u svoju zemlju, poričio je on.

  Takođe je rekao da ne može dati boravišne papire svim ljudima koji ih nemaju. U suprotnom ne bi znao šta da kaže onima koji ne mogu doći do posla. Ako niste u opasnosti u vašoj zemlji, trabate se tamo vratiti, završio je Makron.

  Ove njegove reči podsećaju malo na kampanju koju je vodila Marin Le Pen ove godine za predsedničke izbore. Da li je ovo mali zaokret Makrona u politici prema strancima ili samo gest koji će privući simpatizere desnice ostaje da se vidi.

  Da podsetimo da je dosta Srba koji žive u Francuskoj „na crno“. Oni se svakodnevno susreću sa problemima koje nemaju oni koji imaju regulisan boravak. O tome ćemo pisati u nekom narednom prilogu.