Ivana Španović najboljim skokom sezone pobedila u Berlinu!

  3405

  Najbolja srpska atletičarka trijumfovala skokom od 6,87 metara

  Najbolja srpska i evropska atletičarka Ivana Španović trijumfom na indor mitingu u Berlinu počela je novu atletsku sezonu.

  Ovo je Ivani prvo takmičenje u ovoj godini i bez obzira na trijumf, ovo je ipak samo prolazna tačka za Balkansko prvenstvo (25. februar) i Evropsko prvenstvo (1.-3. mart) u Kombank Areni.

  Španovićeva je bila apsolutni favorit na ovom takmičenju jer ima najbolji lični rezultat, a na ovom takmičenju je skočila 6,87 metara što je sasvim solidan skok za nju. I to je uradila dva puta u četvrtoj i petoj seriji.

  Ovo je inače najbolji rezultat sezone koja je tek počela.

  Njen lični rekord u dvorani je 7,07 metara, dok joj je najozbiljnija konkurencija bila Aleksandra Vester iz Nemačke sa 6,95 metara.

  Drugo mesto je zauzela Klaudija Salman Rat sa 6,76 metara, dok je trećeplasirana Aleksandra Vester sa 6,71 metar.

  Prva serija je već pokazala da će ovo biti velika borba za prvo mesto čak i za našu Ivanu Španović koja je skočila 6,60 metara.

  To je vrlo slab rezultat za našu graciju, ali ne treba zaboraviti da je ovo prvo takmičenje posle Olimpijskih igara koje služi kao prolazna stanica.

  Prvo mesto u tom momentu držala je Aleksandra Vester sa 6,64 metara, dok je druga Kladuija Salman Rat sa 6,61 metar.

  Drugi skok je već pokazao ko je Ivana Španović. Skočila je 6,83 što je za 12 cm više od drugoplasirame Klaudije Salman Rat. Ostale  rivalke skaču za po 20,30 cm manje.

  Treća serija nije donela mnogo promena. Ivana je i dalje prva, ali je prva pratilja bila Aleksandra Vester rekorderka mitinga koja je skočila 6,71 isto koliko i njena zemljakinja Klaudija.

  Španovićeva je u trećoj seriji 6,62, ali je ostala na prvom mestu zbog skoka iz druge serije.

  Četvrta i peta serija su razrešile sve dileme. Ivana Španović je skočila identično dva puta po 6,87 i time potvrdila da će osvojiti prvo mesto na ovom mitingu.

  U poslednoj seriji Ivana je skočila 6,73 metra..

  Izvor i foto: Telegraf.rs