„Grobari Pariz“ oduševili Francuze svojim navijanjem u Lionu i poslali snažnu poruku

    1806

    U utorak je odigran košarkaški meč u predgrađu Liona između beogradskog Partizana i domaćina, francuske ekipe Asvel u okviru devetog kola Evrokupa. Naš predstavnik je u dramatičnoj završnici pobedio sa 78-75 i tako zadržao šanse da se plasira u sledeću rundu takmičenja.

    Ovaj meč je obeležila snažna podrška partizanovih pristalica koji su došl iz susedne Švajcarske ali i jake i veoma organizovane grupe Grobari Pariz. Njih oko 150 su nadjačali dvoranu sa 5500 navijača Asvela i u mnogome doprineli da na njihovim krilima Partizan dođe do ove važne pobede. Posle meča su im se i igrači Partizana zahvalili pevajući zajedno navijačke pesme.

    Na francuskim društvenim mrežama bezbroj komentara na račun srpskih navijača i čestitke za njihovo navijanje. Tako izvesni Alexis CR u svom komentaru postavlja pitanje da li treba da bude sramota sve navijače Asvela da budu nadjačani od male grupice navijača Partizana. Quentin Allemand šalje poruku svim navijačima Asvela, onog dana kada budete navijali kao srpski navijači, možete se nazvati pravim navijačima.

    Grobari Pariz su imali i jaku poruku da je sveta srpska zemlja Kosovo i Metohija bila, jeste i biće uvek Srbija. Hvala im na tome.