GOTOVO – od sutra kazne na naplatnim rampama

  2728

  U ponedeljak, posle probnog perioda, počinje merenje prosečne brzine između naplatnih rampi. Probno merenje je dalo tačne rezultate i na osnovu njega će se vozači kažnjavati, a kazne će stizati na kućnu adresu. Vozači će odmah po napuštanju naplatne rampe na bloku za plaćanje moći da iščitaju svoju prosečnu briznu i vide da li su je prekoračili.

  Kompletno obrađeni rezultati pokazali su da vozači iz Srbije manje krše brzinu nego tranzitni turisti. Čak 3.800.000 vozila prošlo je kroz Koridor 10 tokom ove turističke sezone.

  Ekipa RTS-a sprovela je svoje istraživanje na deonici od Beograda do Rume, kada ju je preteklo 12 vozila sa brzinom većom od 120 kilometara na čas. Jedanaest njih imalo je strane registarske oznake.

  Inače, postoji inicijativa Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture da se, zbog dobrog kolovoza, maksimalna brzina podigne na 130 kilometara na čas, čime bi putnici u tranzitu uštedeli 22 minuta na prolasku kroz Srbiju.

  Stranim državljanima koji prekorače brzinu kazna će se na licu mesta naplaćivati, a našim vozačima će stizati na kućnu adresu.

  izvor : rts.rs