Francuze ubija „Islamska država“ u svojoj zemlji, a oni ih brane u Siriji

  4712

  Odavno se zna da u politici i međunarodnim odnosima nema poštenja a nema ni pravde. Istorija nas je učila da preko noći najveći neprijatelji, zbog zajedničkih interesa, postaju najveći prijatelji. Samo su izgleda Srbi kroz istoriju stradali za ideale i sem Miloša Obrenovića nismo imali mudrog političara.

  Ipak nećemo sada ovde polemisati gde su Srbi kroz istoriju pravili greške. Sada ćemo se osvrnuti na Francusku i njenu unutrašnju i spoljnu politiku, koje bi trebale da budu usklađene, a one su totalno dvolične kao i celokupna politika ove prelepe zemlje. Francuzi su zajedno sa Nemcima na čelu Evropske Unije ali se mora priznati pod velikim uticajem SAD-a i Velike Britanije kada je reč o spoljnoj politici. Taj stav su zauzeli za vreme ratova na Balkanu 90tih godina, a nastavili sa ratom u Libiji i danas u Siriji.

  Francuzi svesno žrtvuju svoj narod u svojoj zemlji zaradi međunarodne podrške Americi i Velikoj Britaniji u ratovima po svetu. Ti ratovi pored bogaćenja imaju za cilj i približavanje Rusiji i pokušaj njenog sloma, što je i istorijski cilj anglo-saksonaca.

  Setimo se svi terorističkih napada na teritoriji Francuske: Bataklan, Nica, Šarli Ebdo…Ceo svet je stavljao francusku zastavu na svojim profilima na društvenim mrežama u znak solidarnosti sa svim Francuzima. I trebalo je dati podršku francuskom narodu. Međutim postavlja se pitanje ko je načinio te terorističke napade. Nije teško odgovoriti. Sve do jednog su činili islamski fundamentalisti iz takozvane „Islamske države“. Sirijski legitimno izabrani režim se od početka rata bori protiv „Islamske države“ na svojoj teritoriji, koja je pobeđena uz pomoć Rusije. Učešće Francuske u jučerašnjem napadu na Siriju je ništa više nego podrška svima koji su se borili (u šta se podrazumeva i „Islamska država“), pa i danas bore protiv legitimno izabranog sirijskog režima.

  Postavlja se pitanje gde je tu logika da Francuska podržava one ljude u Siriji, koji izvode terorističke napade u Francuskoj ubijajući nedužni narod? Ili je možda to namerno liemerno ponašanje.