Francuski turista herojski sprečio tragediju

  3274

  Spretni francuski turista prozvan je herojem jer je sprečio autobus pun putnika da padne sa litice u austrijskom delu Alpa nakon što je vozač izgubio svest.

  Autobus se kretao planinskim putem kroz tirolske Alpe sa 21 putnikom, kada je vozač, star 76 godina, izgubio svest, saopštila je policija.

  Vozilo je nastavilo da ide prema ivici, ali je putnik iz Francuske brzo reagovao, dotrčao do vozača i nogom pritisnuo papučicu za kočenje.

  To je dovoljno usporilo autobus pa je drvena ograda uspela da ga potpuno zaustavi. Četvoro ljudi je prebačeno u bolnicu sa lakšim povredama.

  Heroj dana, 65-godišnji Francuz, sedeo je blizu vozačevog sedišta kada je ovom pozlilo blizu grada Švac u zapadnoj Austriji.

  Onda je iskočio iz svog sedišta i pritisnuo kočnicu tačno u trenutku kada je autobus udario u drvenu ogradu, što ga je zaustavilo tačno na ivici litice visoke oko 100 metara.

  „Za dlaku su izbegli katastrofu“, rekao je portparol lokalne policije, dodajući da su putnici imali neverovatnu sreću da je među njima bio jedan sa izuzetnim refleksima, preneo je AFP.

  izvor : rts.rs