Francuski predsednik podržava Srbiju

  2438

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Njujorku da mu je francuski predsednik Emanuel Makron, u razgovoru na Blumbergovom biznis forumu, preneo da može da računa na podršku Pariza za evropski put Srbije, te naglasio da se Srbija odlično predstavila ovih dana u Njujorku.

  „Predsednik Makron rekao je da je smatrao da je Generalna skupština UN najvažniji događaj u Njujorku, ali da je tek danas video da je u stvari Blumberg biznis forum možda najvažniji događaj“, preneo je Vučić novinarima.

  Ukazao je da je na skupu, na kojem je učestvovao jutros,imao prilike da ragovara i Majklom Blumbergom, nekadašnjim gradonačelnikom Njujorka, jednim od najvažnijih ljudi danas i u političkom i poslovnom svetu.

  „Imao sam priliku da razgovaram i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Imali smo veoma srdačan susret. Velika čast za jednu zemlju, brojčano i teritorijalno malu, jeste činjenica da je predsednik Makron sve vreme znao i sa kim govori, znao dosta i o politici koju smo vodili, čestitao na teškim ekonomskim reformama koje smo proveli“, objasnio je Vučić.

  “Veoma je važno da smo imali izvanrednu razmenu energije i da je Makron rekao odlazeći, kada smo se rukovali:

  „Aleksandre računajte na Francusku, punu podršku Pariza imate za vaš evropski put“, istakao je on.

  Kazao je da su razgovarali o ekonomiji, pre svega, i da su onda došli do teme evropskog puta, te je predsednik Francuske uputio jasnu poruku.

  izvor : novosti.rs