Francuski OhMyGoal : Strah od nereda zbog neočekivano velikog broja navijača Zvezde na Parku Prinčeva

  3508

  Crvena Zvezda će u sredu 03.oktobra u 19h ukrstiti koplja protiv Paris Saint Germain-a u Parizu u okviru drugog kola Lige šampiona. Kako se bliži sreda tako se sve više i više govori o samoj utakmici, ali čini se više o navijačima srpskog šampiona nego o samoj ekipi Crvene Zvezde. Poznato je da francuski mediji imali razlog ili ne, ne ustručavaju se da ocrne Srbe i Srbiju.

  Pa se tako i jedan od najpraćenijih francuskih sportskih medija Oh My Goal, na svom internet sajtu, ne bavi fudbalskim temama u vezi gostovanja Crvene Zvezde već o srpskim navijačima. Inače oni imaju preko milion i po pratilaca na facebook-u tako da imaju veliki uticaj u plasiranju informacija u Francuskoj.

  U njihovom prekojučerašnjem članku pod naslovom „Meč PSG-Beograd mogao bi da se pretvori u košmar na tribinama“ preciziraju da su navijači Crvene Zvezde ipak odlučili da dođu u velikom broju na meč iako je Uefa kaznila Zvezdu da dva gostovanja igra bez organizovanog dolaska svojih navijača. Mi samo napominjemo da se kazna Uefe ne odnosi na navijače koji su pojedinačno kupili kartu za ovaj susret.

  Kako ovaj portal prenosi dva problema se nameću. Najpre to što u Parizu i okolini živi veliki broj Srba i navijača Crvene Zvezde. A zatim i to što navijače PSG-a ne zanima toliko Crvena Zvezda koliko na primer Napoli ili Liverpul koji će takođe igrati u Parizu. To znači da je srpskim navijačina olakšan bio put da dođu do ulaznice. Pošto je tribina za gostujuće navijače zatvorena, navijači srpskog šampiona će biti svugde po celom stadionu, što je po ovom portalu, veliki problem. Očekuje se da će Zvezdinih navijača biti najmanje 2000.

  Problem može biti i nekih 2000 vatrenih navijača Paris Saint Germain-a pod nazivom Collectif Ultras Paris koji su uvek smešteni na tribini Auteuil, a koja je zatvorena zbog kazne Uefa prema francuskom šampionu. I oni će hteti da gledaju meč i biti rapoređeni po grupama po celom stadionu, pored navijača Crvene Zvezde.

  Oh My Goal završava svoj tekst opaskom da su francuske vlasti veoma zabrinute ovakvom situacijom i plaše se nereda, jer je uprkos raznim restrikcijama veliki broj navijača Crvene Zvezde uspeo da dođe do ulaznice za ovaj meč. Pokušavaju na svaki način da dođu do okvirne brojke srpskih navijača kako bi mogli da osiguraju bezbednost svim navijačima. Čak i žale što nisu otvorili jednu tribinu samo za navijače Crvene Zvezde kako bi bili grupisani na jednom mestu. Članak završavaju snimkom koreografije utakmice protiv Napolija napominjući da ovu neverovatnu atmosferu samo Srbi mogu da naprave.

  Mi bi na sve dodali da Srbi i srpski navijači nisu divljaci i znaju da se ponašaju na sportskim događajima. Ali i da vole svoju zemlju i svoje klubove i zato će ih i biti u velikom broju na ovom meču i navijati za Crvenu Zvezdu. Posebno za one koji žive u Parizu i okolini. A i ne postoji ni manje zemlje a ni više sportskih uspeha kao što je to slučaj sa Srbijom.