Francuski „L’equipe“: Vlasti strahuju od srpskih huligana koji veličaju Arkana

  2565

  Da nije Novak Đoković francuski mediji ne bi nikada ništa rekli pozitivno o Srbima i Srbiji. Kao da se jedva čeka da se napišu laži i povlače neke paralele koje šalju izuzetno lošu sliku o Srbima i Srbiji. Svedoci smo povremenih takvih vesti poslednjih godina. Čak se i najpoznatiji sportski list „L’équipe“ odvažio da govori u negativnom kontekstu povodom predstojeće utakmice 03.oktobra u ligi šampiona između Paris Saint Germain i Crvene Zvezde.

  Na njihovom sajtu u današnjoj objavi pod naslovom „Liga šampiona : PSG – Crvena Zvezda brine javnu vlast“ se na jedan veoma bedan način opisuju srpski navijači kao ultra nasilni.

  Pošto je zbog nereda na jednoj od utakmica prethodne sezone tribina Auteuil zatvorena za publiku francuski list „L’équipe“ brine gde će se smestiti svi ti gledaoci. UEFA je zatvorila tribinu kao kaznu PSG-u. Inače na tribinama Auteuil i Boulogne su smešteni najvatreniji navijači PSG-a. Zbog toga, kako prenosi „L’équipe“ klub razmišlja da jedan deo navijača prebaci na tribinu Boulogne.

  Ali, po njima, tu nastaje problem jer su u krivini tribine smešteni u popularnom „kavezu“ i 2000 gostujućih navijača. Kako „L’équipe“ piše, ti navijači su oni koji podržavaju i podržavali su ratnog zločinca Arkana, koji je bio i jedan od vođa navijača Crvene Zvezde. Zbog toga se vlasti plaše nereda i razmišljaju da redukuju broj navijača Crvene Zvezde koji bi prisustvovali utakmici.

  Kakve veze ima Arkan sa sadašnjim navijačima Crvene Zvezde, kada znamo da se neki nisu ni rodili a neki bili veoma mali kada je on ubijen. Veoma bedno i jadno od strane jednog ovakvog ozbiljnog francuskog lista.

  Srbi znaju koliko su ti isti navijači Paris Saint Germain-a davali podršku Srbiji u vezi Kosova i Metohije i da su oni stvarni srpski prijatelji. A Srbi nisu dvolični i svoje prijatelje ne izdaju nikada.