Francuski „L’equipe“: Utakmica PSG-Crvena Zvezda nameštena. Francuske vlasti otvorile istragu

  6059

  Kako prenosi francuski „L’equipe“, francuske vlasti su na preporuku evropske kuće fudbala (UEFA) otvorile istragu zbog sumnji u neregularnost fudbalske utakmice između Paris Saint Germain-a i beogradske Crvene Zvezde.

  Da li je ovaj meč bio namešten. Odgovor na to pitanje će dati istraga.

  Naime, nekoliko dana pre utakmice, UEFA je dobila obaveštenje da jedan visoki funkcioner Crvene Zvezde, sa svojim saučesnicima, bi uložio novac na kladionicama da Crvena Zvezda izgubi sa pet golova razlike.

  Specijalni odeljak policije u Francuskoj specijalizovan za igre na sreću i konjičke trke, otvorio je istragu dan uoči ovog meča u Parizu.

  Došli su do informacije da je u jednoj kladionici stavljena suma od 5 miliona eura, sa mogućim dobitkom od više desetina miliona eura u slučaju da Crvena Zvezda izgubi sa pet golova razlike. Taj visoki zvaničnik Crvene Zvezde na kog se sumnja, je imao dogovor sa nekoliko fudbalera Beogradskog kluba koji su igrali ovu utakmicu.

  Trenutno nema materijalnih dokaza. Istraga će pokazati da li je meč bio namešten. U slučaju da se dokaže, Crvenu Zvezdu sigurno čeka ogromna kazna. Dragan Džajić, počasni predsednik Crvene Zvezde je izjavio da to sigurno nije istina.