Francuska: Uhapšena tri Srbina. Policija prekinula lanac organizovane prostitucije

  4091

  Tri Srbina su uhapšena u mestu Nancy na samom istoku Francuske zbog bavljenja organizovanom prostitucijom. Lanacu prostitucije koji je harao ovim gradom policija je stala na put 23.aprila.

  Posle deset meseci istrage, specijalna služba francuske policije je uhvatila tri osobe od 25, 27 i 38 godina koji su živeli u mestu Domgermain, a iznajmljivali stanove u gradu Nancy gde je desetak punoletnih prostitutki radilo.

  Po navodima iz policije za poslednjih šest meseci ukupma zarada je bila oko 170 000€. Novac su nosili povremeno u Srbiju kako bi ispoštovali tri meseca legalnog boravka u Francuskoj. Tako su radile i devojke koje su radile za njih. U trenutku hapšenja kod njih je pronađeno 26 000€, nešto u gotovini a nešto na njihovim bankovnim računima. Zaradu od posla su delili na sledeći način. 60% su oni uzimali, a 40% je pripadalo devojkama. Policija je takođe pronašla pisana pravila koje treba da ispoštuju prostitutke gde čak i piše da ne smeju da se zaljube u klijenta.

  Hapšenje učesnika je izvedeno u isto vreme u njihovom stanu i u stanovima gde su prostitutke radile. Jedan od trojice je saslušan u zatvoru gde od februara meseca ove godine služi kaznu za nasilje izrečenu od jedne druge zemlje Evropske unije.

  Osumnjičeni su privedeni a prostitutke puštene na slobodu jer neće biti krivično gonjene. U istrazi će i kijenti biti saslušani. Ovo je jedna od većih, ovako dobro organizovanih, lanaca prostitucije prekinutih u poslednjih desetak godina u Francuskoj.