Francuska (Seine-Saint-Denis): Čuvao LAVA u stanu

  4291

  Zvuči prosto neverovatno čuvati lava u stanu. Ali ne ne, ne dešava se to u nekom filmu, nego u okolini Pariza, u departmanu 93 sa najvećim brojem stranaca gde je i najveći broj krivičnih dela u Francuskoj. Poznavajući ovaj departman ova vest i ne iznenađuje puno.

  Mladunče lava je pronađeno u jednom stanu u mestu Noisy-le-Sec, smešteno u jednom kavezu. Njegov gazda je priveden i  pritvoru je.

  Sve je počelo objavama na društvenim mrežama gde je je policija došla do saznanja da jedna osoba, koja je već bila poznata po tome što je jahala konja u samom gradu.

  Policija je otišla kod njega ali u njegovom stanu nije našla ništa. Ipak su uspeli da pronađu mladunče u jednom drugom stanu u Noisy-le-Sec. Profesionalna ekipa veterinara je uspela bez teškoća da evakuiše malog lava i odvede na sigurno mesto.

  Istraga,koja je u toku, treba da utvrdi na koji način je lav dospeo i odakle tu gde je pronađen. Da podsetimo da je 2016. u jednom stanu dilera narkoticima pronađen tigar sa kojim je moglo da se slika. Cenu fotografisanja je bila 5€.