(FOTO)Poznatom francuskom političaru pretnje smrću zbog njegovog “jugo (srpskog)” porekla

  2447
  0
  SHARE

  Djordje Kuzmanović, desna ruka predsednika druge stranke u Francuskoj (La France insoumise) Žan Luka Melanšona, upućene su pretnje smću preko društvenih mreža preko kojih je pominjano i njegovo jugoslovensko (srpsko) poreklo. Na svom facebook profilu se zahvalio svima koji su mu posle pretnji dali podršku.

  Djordje je rodjen 1973.godine u Beogradu. Njegov otac koji je po struci sociolog i pijanist emigrirao je u Francusku 1980.godine. Radio je časne poslove u obezbedjenju i birao sam hotele koje poseduju klavir, da bi svirao kad god bi mu se ukazala prilika.

  Djordje je rastao u duhu pravoslavlja, školovao se u Francuskoj i završio studije političkih nauka 1997.godine na Sorboni i 2002.doktorirao na Kembridžu. Ipak ono što se najviše pominje u njegovoj prošlosti je njegovo vojno angažovanje.

  1994.godine bio je angažovan u humanitarnim akcijama u Ruandi i kasnije u Maliju. Tu je kako kaže video svu mizeriju ovog sveta i tu mu se i trasirao put za njegov kasniji politički pravac, socijalizam. 2000.godine se vojno angažuje pošto je završio prestižnu vojnu školu u mestu Saint-Cyr pored Versaja. Odlučuje da ode u Avganistan gde učestvuje u ratu, odakle vuče povredu kolena.

  Sa vojskom se rastaje 2012.godine posle čega učestvuje u raznim operacijama i obukama na Balkanu sa svojim padobranskim pukom. Pošto govori srpski jezik bio je idealan čovek za tako nešto.

  2008.godine se sastaje sa Žan Lukom Melanšonom koji baš tada napušta socijalističku partiju i osniva svoju stranku Levice. Već taj prvi kontakt je imao nešto posebno i od tada se Djordje ne odvaja od Melanšona. U početku je bio šef obezbedjenja Melanšona, dok svojim socijalističkim idejama, harizmom i karakterom nije došao na mesto port-parola stranke za odbranu i internacionalnu politiku.

  "Prljavi Jugosloven ovaj Kuzmanović. Nostalgičan za kriminalce Tita i Miloševića. Neka se gubi u Beograd ili Moskvu."

  "...Kuzmanović zaslužuje da ga smaknu kao u Severnoj Koreji"

  "Verovaću ti onog trenutka, kada se budeš bacio sa helikoptera"

  26 Shares

  Komentari