FK Crvena zvezda : Lopovluk Partizana uz saglasnost FSS-a

  1330

  Nadamo se da će FK Radnički igrati u duhu svoje slavne tradicije, da neće pokleknuti pred nesportskim pritiscima u sredu kao neki nečasni klubovi pre njega u ovoj sezoni, piše u saopštenju Zvezde.

  Saopštenje FK Crvena zvezda prenosimo u celosti i bez izmena:

  – Lopovluk Partizana uz saglasnost Fudbalskog saveza Srbije je nastavljen i ovog vikenda! A Crvena zvezda neće da ga toleriše! Bili smo prvi na tabeli 640 dana i onda je neko lopovlukom oteo nešto što smo tako dugo gradili.

  Da li će neko konačno objasniti dvostruke aršine FSS kada je Partizan u pitanju?

  A pitanja je mnogo:

  – Zašto Partizanu u odlučujućoj utakmici za titulu sudi sudija Čolović osvedočeni navijač tog kluba? Zašto se igranje rukom na jučerašnjem meču Partizana tumači kao penal, a na našem meču ne?

  – Zašto je dozvoljeno okupljanje publike protiv Voždovca oko stadiona ako je naša publika 2014. rasterivana u identičnom slučaju?

  – Zašto FSS ne istraži te kladioničarske prelaze u poslednjih sedam utakmica Partizana? A svi smo svedoci šta fudbalska Srbija govori o tome.

  – Zašto još nemamo zvanično obrazloženje u slučaju „Nikolić“ i slučaju „Vlahović“, kada je jasno da su im morali biti oduzeti bodovi. Ili će i tu Partizan da se oglašava umesto FSS i da odlučuje šta je po propisima?

  – Zašto im dve nedelje stadion nije zaključan posle rasističkog skandiranja?

  – Zašto Leonardo nije kažnjen zbog šamaranja rivala?

  – Zašto igrači Voždovca nisu pokušali da krenu ka golu Partizana nego čitavu utakmicu igrali u rikverc? Da li je to deo paketa za dozvoljenu premiju koju su dobili proteklog vikenda?

  Mi govorimo činjenice, bez namere da bilo koga vređamo na ličnoj osnovi za stvari koje nemaju veze sa fudbalom.

  Pitanja je mnogo, a istina jedna: opljačkani smo u derbiju od strane Grujića, i protiv Voždovca od strane Lukića. Zvezdi je direktno oteto šest bodova i time direktno ugroženo osvajanje titule!

  A prijatelji širom fudbalske Srbije su nas upozoravali već šest meseci da se sprema scenario da nas pokradu. Upozoravali su nas da Partizan igra mnoge prijateljske mečeve. Da rade sa protivničkim igračima, pogotovo sa mnogim bivšim igračima Partizana koji sada igraju po drugim klubovima. Nadamo se da će FK Radnički igrati u duhu svoje slavne tradicije, da neće pokleknuti pred nesportskim pritiscima u sredu kao neki nečasni klubovi pre njega u ovoj sezoni i da će iskontrolisati svoje igrače.

  Da li će se ljudi u FSS konačno dozvati pameti i shvatiti da su prevršili svaku meru sa dosadašnjim otimačinama?

  A nama u Crvenoj zvezdi ostaje borba do poslednjeg minuta sa uverenjem da ce titula ostati u vitrini stadiona Rajko Mitić“, saopštila je Crvena zvezda.