Djukanović ponovo predsednik. Crna Gora sve dalje od Srbije

  793

  Milo Đukanović, novi predsednik Crne Gore, poručio je sinoć da je došao trenutak da se kaže da su obećanja ispunjena i da je ostvarena izborna pobeda u korist Crne Gore.

  Đukanović je saopštio da je osvojio oko 54 odsto glasova, nađačavši tako napore šest drugih kandidata.

  “Ovaj rezultat razumem kao rešenost Crne Gore da nastavi putem dostizanja evropskog kvaliteta, punopravnog članstva u EU”, rekao je Đukanović u prepunoj sali, dok su ga prisutni prekidali uzvicima:”Milo”, “Pobeda”.

  Đukanović je zahvalio svim biračima na poverenju, kao i izbornoj infrastrukturi DPS za koju je rekao da je to postala moćna mašina koja je obavila dobar posao i koja je, kako je rekao, puno svog entuzijazma i energije ugradila u uspeh.

  Zahvalio je svim koalicionim partnerima koji su pokazali iskrenu privrženost Crnoj Gori.

  “Poslali smo poruku svima u Crnoj Gori i izvan Crne Gore da smo nepobediva koalicija”, rekao je Đukanović, inače, čovek sa najdužim političkom stažom u Crnoj Gori.

  Rekao je da kao u kampanji, ni večeras ne želi da troši vreme na protivkandidate, ali je poruku uputio liderima opozicionih starnaka za koje je kazao da su stvarni protivnici njegove i politike njegovog DPS:

  “Ovaj rezultat je toliko ubedljiv i nadmoćan da je ovo prava prilika da preispitate ono što su vaša stanovišta. Ne može se ništa dobro napraviti sistematskim negiranjem dobrih ostvarenja do kojih je došla CG proteklih decenija, Ovo je prava prilika da se preispitate i shvatite da se ne može ništa dobro napraviti prkoseći demokratiji Crne Gore i negiranjem slobodne i demokratske volje građane.“

  Poručio je i da je “ruka ispružena“.

  „Želimo da objedinimo crnogorske potencijale da zajedno radimo na svim izazovima sa kojima se CG suočava i sa kojima će se suočavati na svom demokratskom razvoju”, dodao je on.

  Ponovio je da će njegova ideja vodilja na dužnosti predsednika biti da nastavi predanu saradnju sa svim drzavnim organima, društvenom zajednicom da u tom sadejstvu doprinese željama, htenjima I snovima svakog crnogorskog građanaina.

  Ukazao je da su pred Crnom Gorom još mnogi izazovi.

  “Pred nama su mnoga iskušenja ekonomski razvoj, puna zaposlenost, rast standard, savladavanje podela. Imam čvrstu nameru i dobru volju da se te podele prevaziđu. Siguran sam da ćemo sa više snage savladavati problem koji stoje pred nama”, rekao je on.

  Ocenio je i da je ova pobeda odlična odskočna daska za predstojeće lokalne izbore u mnogim gradovima i opštinama u Crnoj Gori.

  TAČI PRVI ČESTITAO

  Kosovski predsednik Hašim Tači prvi je večeras iz regiona čestitao lideru Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću pobedu na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, javljaju crnogorski mediji.

  „Čestitam mom starom prijatelju Milu Đukanoviću na pobedi u Crnoj Gori. Ovo je pobeda za Crnu Goru, ali i za celi region koji teži NATO i EU integracijama“, napisao je Tači na Tviteru.

  BOJANIĆ: NEĆU ČESTITATI ĐUKANOVIĆU

  „Crna Gora je birala kako je birala. Ja sam ponosan na svoj rezultat. Imali smo za protivnika čoveka koji je zarobio institucije i državu“, istakao je večeras kandidat većeg dela opozicije za predsednika Crne Gore Mladen Bojanić.

  „Ja ću nastaviti da se borim i ovo je dobra osnova za novu borbu. Uveli smo novu retoriku, Crna Gora to nije prepoznala. Nastaviću da se borim da oslobodimo Crnu Goru od Đukanovićeve diktature“, kazao je Bojanić.

  Bojanić je rekao i da neće čestitati Đukanoviću pobedu na izborima.

  On je rekao da u ovom trenutku nema rezultate izbora i da neće govoriti o tome.

  On se zahvalio svim biračima koji su mu dali glas.

  izvor : novosti.rs