Đokovića napali Britanci: „Novaku nikad dosta para“

  1179

  Novinar čuvenog „Dejli Mejla“ Mark Dikson preneo je informaciju da je Novak navodno tražio veće nagradne fondove na turnirima, što je neprijatno iznenadilo kolege, među kojima su bili Rodžer Federer i Rafael Nadal.

  Posle Grega Rusedskog sada su se i britanski mediji nameračili na Novaka Đokovića. Tačnije, novinar „Dejli Mejla“ Mark Dikson koji izveštava sa teniskih turnira, preneo je informaciju da je Đoković na redovnom sastanku, zatražio da isti napuste čelnici ATP tura i Australijan opena, kako bi u prostoriji ostali samo igrači i prevodioci.

  Novak, koji je predsednik Međunarodnog saveta tenisera, navodno je tražio veće nagradne fondove na turnirima, što je neprijatno iznenadilo kolege, među kojima su bili Rodžer Federer i Rafael Nadal.

  „Tokom neverovatne scene u petak, visoki zvaničnici morali su da napuste konferencijsku salu na insistiranje Đokovića, šestostrukog šampiona Australijan opena. Prema rečima očevidaca, izazvao je veliki šok, a onda i održao dugačak govor u kojem je tražio formiranje posebnog sindikata igrača, kako bi se pojačala borba za veće finansijske nagrade na svim turnirima, uključujući i Vimbldon“, piše u Dikson u tekstu.

  Đoković, koji je tokom karijere osvojio skoro 110 miliona dolara i živi u Monaku gde se ne plaća porez, veruje da igrači nisu dovoljno plaćeni u odnosu na druge velike sportske zvezde. Teniserima je ranije tokom večeri održana prezentacija čelnika Australijan opena, u kojoj je otkriven plan da se nagradni fond prvog Grend slema udvostruči sa 55 miliona na 100 miliona australijskih dolara u sledećih pet godina“.

  U krajnje negativnom tonu Dikson je spomenuo i da se veruje da Federer nije podržao Đokovićevu ideju, a u pokušaju da saznam nešto više od drugih novinara, uključujući i one iz Engleske, nisam uspeo jer su i oni bili iznenađenji informacijom koju je preneo njihov kolega.

  Navodno je srpski igrač, posle prezentacija predsednika Australijan opena Krega Tilija, predsednika ATP tura Krisa Kermoda i Rosa Hačinsa, ljubazno zamolio sve osim igrača da napuste prostoriju. Među njima su bili i trener Rodžer Rašid, kao i nekadašnji igrač Džastin Gimelstob. Osvajač 12 Grend slem titula je potom pozvao jednog australijskog advokata da objasni sve tehničke stvari oko formiranja novog sindikata igrača.

  „Ljudi su bili šokirani. Bilo je malo onih koji su znali šta će se desiti, ali većina nije“, citirao je Dikson jednog od prisutnih igrača, ali nije želeo da nam otkrije o kome se radi.

  Među onima koji su navodno podržali Novaka bili su Francuz Žil Simon i Aleksander Zverev iz Nemačke. Neki su spominjali i pretnju štrajkom za sledeće izdanje Australijan opena, ali su to i dalje sve neproverene informacije.

  izvor : novosti.rs