„Dajte Brazil da se igramo“, a može i Švajcarska i Kostarika

  1065

  Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u Grupi E na Svetskom prvenstvu, zajedno sa izabranim timovima Brazila, Švajcarske i Kostarike.

  Na početku ceremonije okupljenima u koncertnoj dvorani palate Kremlj obratili su se predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i Đani Infantino, predsednik Međunarodne fudbalske asocijacije.

  S obzirom na to da je poludirigovani žreb bio koncipiran po uobičajenoj 1-2-3-4 metrici, odnosno timovi su izvlačeni tako da su redom pražnjeni šeširi, znali smo da će Srbija svoje protivnike dobiti u poslednjem delu zvaničnog izvlačenja.

  Odmah je bilo poznato da „orlovi“ neće u grupu B, pošto su u njoj izvučeni Portugalija i Španija. Grupa G je takođe „otpala“, jer je u nju, pored nosioca Belgije, ušetali Englezi.
  Tokom izvlačenja trećeg šešira postalo je poznato da Srbija neće igrati ni u grupi C, gde se Francuskoj i Peruu priključila Danska. Grupa je potom ostala nedostupna Srbiji, pošto je tim iz trećeg šešira bio Island, a tu je već, uz nosioca Argentinu, bila Hrvatska. Izvlačenje Švedske u Grupu F, zajedno sa Nemačkom i Meksikom, značilo je da je Srbija mogla samo u grupe A, E i H.

  Saudijska Arabija je otišla u grupu A, što je značilo i da će otvoriti Mundijal mečom sa Rusijom.

  Odmah potom i trenutak koji smo svi čekali – Fabio Kanavaro je izvukao kuglicu sa imenom Srbije, koja je otišla, po sili pravila, u grupu E, sa Brazilom (preporođenim sa selektorom Titeom), Kostarikom (četvrtfinalistom na prethodnom Mundijalu) i Švajcarskom (ekipom koja je na Svetsko prvenstvo došla posle devet pobeda u kvalifikacijama).

  Prvi protivnik našeg tima biće Kostarika, a meč se igra 17. juna u Samari. U drugom kolu igramo sa Švajcarskom u Kalinjingradu, a u poslednjem kolu na programu je duel sa Brazilom na stadionu moskovskog Spartaka.

  izvor : rts.rs