BEZ RUKU, BEZ NOGU I BEZ LIMITA

  2784

  Poznati motivacioni govornik srpskog porekla Nick Vujčić, pored svojih govora koje će održati u Subotici, Novom Sadu i Beogradu, održaće i predavanja u italijanskom Torinu, švajcarskom Bildu i poslednje na evropskoj turneji u francuskom Avru (Le Havre).

  Naime, Nikolas Džejms Vujičić, je rođen 04. decembra 1982. godine u Brizbejnu, kao prvo dete srpske porodice Vujičić. Rođen s retkim tetra-amelija poremećajem – Nik nema ruke od ramena a umesto nogu ima mala stopala. U početku njegovi roditelji su bili očajni ali ih je život kasnije usmerio u potpuno neočekivanom pravcu.

  Zbog ovog poremećaja imao je mnogo problema da se integriše u normalne životne tokove. Tek tokom Nikovih tinejdžerskih godina promenjen je zakon po kome do tada osobe s invaliditetima nisu smele da pohađaju standardne škole.
  Nik je bio jedna od prvih osoba s invaliditetom koja je integrisana u formlanu školsku ustanovu. Naučio je da piše koristeći dva prsta na jednom stopalu a kompjuter koristi uz pomoć posebne „prsti-peta“ tehnike. Savladao je i osnovne radnje poput češljanja, brijanja, pranja zuba, razgovaranja telefonom.

  Novak i Nik

  Tokom ranog školovanja doživljavao je brojne neprijatnosti od svojih vršnjaka zbog čega je bio izuzetno depresivan. Od 8 godine nekoliko puta je pokušao da izvrši samoubistvo. Samo neizmerna ljubav njegovih roditelja ga je održala u životu kroz te teške periode.
  Odrastajući i privikavajući se na sopstvene mogućnosti Nik je shvatio da njegova dostignuća inspirišu mnoge ljude. Prelomni trenutak se dogodio kada mu je mama pokazala članak o čoveku koji pati od sličnog sidroma. Tada je shvatio da nije jedini koji se muči što mu je dalo nadahnuće za dalji život. Postao je aktivniji i uključio se u dobrotvorne organizacije prikupljajući sredstva za razne programe koji pomažu ljudima s invaliditetom.
  Sa sedamnaest godina je počeo da drži predavanja o svojim problemima i osnovao neprofitnu organizaciju „Živeti slobodno“.

  Diplomirao je računovodstvo i finansijsko planiranje. Počeo je da putuje i drži motivaciona predavanja širom sveta. Do sada je posetio 24 zemlje a njegova predavanja je pratilo preko 3 miliona ljudi. Prvu knjigu Živeti slobodno objavio je 2010. godine. Snimio je i nekoliko dokumentarnih filmova. Trenutno živi u Kaliforniji.

  Ovim vas pozivamo da dođete na njegovo motivaciono predavanje u Francuskoj u gradu Le Havre 14.jula 2017. Čućete kako je neko bez ruku i nogu pun života i shvatiti da živi i zdravi treba da budemo najsrećniji. Na sledeće linkove se možete upisati i učestvovati na predavanju.

  https://nick2017.info/france-inscriptions/

  https://nick2017.info/