ATENTAT ILI TERORISTIČKI AKT? Ruski ambasador u Turskoj UBIJEN NA IZLOŽBI, napadač TURSKI POLICAJAC

  2369

  ATENTAT ILI TERORISTIČKI AKT? Ruski ambasador u Turskoj UBIJEN NA IZLOŽBI, napadač TURSKI POLICAJAC

  Ruski ambasdor u Turskoj Andrej Karlov ubijen je u oružanom napadu u Ankari, prenose turski mediji. Kako prenosi RT, napadač na ambasadora je ubijen, a prema turskim bezbednosnim izvorima, reč je o policajcu koji je radio u Ankari.

  c0dyxvqxaaat2l5

  Karlov je ranjen dok je prisustvovao umetničkoj izložbi fotografija pod nazivom „Rusija u očima Turaka“, potvrdili su izvori iz ruske ambasade, javlja „Hurijet“. Karlov je upucan dok je držao govor, a veruje se da iza napada stoje radikalni islamisti, piše „Hurijet“. RIA novosti kasnije je prenela da je ambasador podlegao povredama, a ubrzo je to potvrdila i portparolka ruskom Ministarstva odbrane Marija Zaharova.

  Ona je dodala da je ambasadoru pokušano da se ukaže pomoć na licu mesta, ali da se pucnjava nastavila čime je opovrgla prethodni izveštaj da je Karlov odvezen odmah u bolnicu.

  todktkqturbxy9jnzm3nwjmmjy0mmnjmjy2m2qwmdazyza3zgi2mwe1ms5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

  Televizija NTV dodaje da su pored ambasadora Rusije teško ranjene još tri osobe. Ruski mediji prenose da je policija „neutralizovala“ napadača pozivajući se na tursku agenciju „Anadoliju“. Prenete su i informacije da se napadač zvao Mevlut Mert Altntaš, da je bio pripadnik policijske jedinice za suzbijanje demonstracija, da je rođen 1994. godine i da se školovao u Izmiru.

  c0dmr5sxcaalwa5

  Kako prenosi Komersant, ruskog ambasadora u Turskoj je ubio čovek koji je kod sebe imao policijsku legitimaciju.

  Reporter „Hurijeta“, koji se nalazio na licu mesta u trenutku napada, rekao je da su prisutni na izložbi panično počeli da beže nakon što su se začuli prvi pucnji. Napadač je navodno prvo pucao u vazduh, kako bi mu se raščistio vidik, a zatim pucao u leđa Karlovu, s obzirom da je stajao iza ambasadora u trenutku njegovog govora.

  Specijalne snage turske policije opkolile su zgradu, u kojoj su, prema rečima svedoka, sporadično odzvanjali pucnji, navodi „Hurijet“.

  a4wktkqturbxy9hyjc0otrly2jkmza0yjc0mzdlmmq0yjjmy2y4mzmzni5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

  Prema nezvaničnim informacijama, napadač je izviknuo: „Ovo je za Alep!“ i pucao u ambasadora.

  RT je, s druge strane, izvestio da je muškarac obučen u odelo sa kravatom pre nego što je zapucao viknuo „Alahu akbar“ (Bog je veliki) i ispalio osam hitaca. Takođe se navodi da je izgovorio i nekoliko reči na ruskom i oborio nekoliko izloženih fotografija.

  Na lice mesta ubrzo je stigao i ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu

  izvor blic.rs