Amerikanci napali Siriju kao nekada Srbiju

  2993

  Član Odbora za spoljne poslove Saveta Federacije Rusije Igor Morozov uporedio je vazdušni napad SAD na sirijsku vazduhoplovnu bazu u provinciji Homs sa bombardovanjem Srbije i intervencijom u Iraku.

  – Napad na aerodrom podseća na bombardovanje Jugoslavije, vojnu intervenciju u Iraku, razaranje Libije i druge akte nepoštovanja međunarodnog prava od strane SAD – istakao je ruski senator.

  Prema njegovim rečima, „sada je savršeno jasno da je hemijski napad u Idlibu bio američka provokacija kako bi se opravdao napad na vazdušnu bazu“.

  On je istakao da je američki predsednik Donald Tramp već odustao od svog obećanja da će se u Siriji boriti protiv Islamske države, a ne protiv predsednika Bašara al Asada.

  Predsedavajući Komiteta za međunarodne poslove ruskog parlamenta Konstantin Kosačev irekao je da je koalicija Rusije sa SAD po pitanju sirijske krize dovedena u pitanje nakon što je Vašington izvršio raketne napade na vazdušnu bazu Al Šajrat, objavio je Interfaks, prenosi Rojters.

  – Napadi su izvedeni sa namerom da se uz pomoć baruta odštampa već pripremljena presuda vezana za odgovornost sirijskog predsednika Bašara al Asada za hemijski napad u Idlibu – rekao je Kosačev.

  izvor : vesti-online.com