Ambasador Francuske : Molimo srpski narod i Vučića da nam oproste

  2510

  Francuski Ambasador u Beogradu, Frderik Mandoloni, je izjavio za Prvu Tv da izražava žaljenje za sve ono što se dogodilo juče u Parizu povodom proslave stogodišnjice od kraja Velikog rata.

  Ipak je rekao da ne zna šta se tačno desilo u Parizu pošto je on juče prisustvovao u Beogradu ceremoniji na Francuskom vojnom groblju.

  „Malo sam tužan, jer je trebalo jutros da slavimo našu zajedničku pobedu, uoči najavljene posete francuskog predsednika Srbiji. Ovo je na neki način sve to malo pokvarilo za nas“, istakao je Mondoloni.

  Ako je tako kako pišu novine, dodao je da je reč o nespretnosti koja je, kako je ocenio, za žaljenje.

  Na pitanje voditelja kako komentariše novinske naslove, da se Francuska obrukala zbog toga, Mondoloni je ponovio da je to bila greška i nespretnost za žaljenje.

  „I ja čitam novine, to je bila greška za žaljenje i molimo predsednika Vučića i srpski narod za izvinjenje“, poručio je Mondoloni.

  Raspored sedenja zvanica, šefova država i vlada, na svečanosti u Parizu je u najmanju ruku poniženje za Srbiju i žrtvu koju je podnela u Velikom ratu, posebno zbog mesta koje je dobio Hašim Tači – odmah iza ruskog predsednika Vladimira Putina.