Albanski specijalci preuzeli Gazivode. Vučić podigao vojsku i policiju

  4720

  Nekoliko desetina albanskih specijalaca upalo je u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku. Specijalci trenutno ne kontrolišu saobraćaj, ne zaustavljaju putnike i nema ih oko brane Gazivode niti hidroelektrane, javlja dopisnik RTS-a. Vučić naredio stanje najviše borbene gotovosti Vojske Srbije. MUP u stanju najviše pripravnosti, navodi ministar policije Nebojša Stefanović.

  Kako javlja dopisnik RTS-a, nekoliko desetina naoružanih specijalaca upalo je u ovaj objekat a, prema nekim saznanjima, upad su izvršili i sa kopna i sa jezera.

  Informaciju o upadu specijalaca RTS-u su potvrdili predstavnici lokalne samouprave.

  Prištinski portal Gazeta ekspres piše da je u akciji učestvovalo 60 pripadnika kosovskih specijalnih snaga.

  Za sada nema informacija kada je akcija tačno izvedena.

  Kako javlja dopisnik RTS-a, specijalci trenutno ne kontrolišu saobraćaj, ne zaustavljaju putnike i nema ih oko brane Gazivode niti hidroelektrane.

  Oko jezera Gazivode sada je napeto, ali nema drugih incidenata, javlja dopisnik RTS-a.

  „Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti“, naveo je ministar policije Nebojša Stefanović, saopštio je MUP.

  Kako ističe, Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila.

  Centar za ekologiju i razvoj sporta otvoren je nedavno, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao ga je prilikom poslednje posete Kosovu.7

  izvor : rts.rs