ALBANCI SE SPREMAJU DA SPREČE PREMIJERU FILMA O KOSOVU U PARIZU

    2533

    Svetska premijera filma „Kosovo: Momenat u civilizaciji“ održaće se večeras u Parizu sa početom od 20h u kulturnom centru Srbije, dok će srpska premijera filma „Kosovo: Momenat u civilizaciji“ biti 22. septembra u 20 časova na platou ispred Hrama Sv. Save. Projekcija je besplatna, broj sedišta je ograničen, te se svi zainteresovani pozivaju da dođu ranije.

    Boris Malagurski koji je tvorac ovog filma a koji govori o UNESKO-voj baštini u Srbiji, ali i podatku da je od 1999. godine do danas preko 150 srpskih manastira i crkava uništeno od ruke albanskih ekstremista je izjavio da očekuje da će projekcija u Parizu proći bez incidenata, iako Albanska dijaspora na društvenim mrežama poziva da se spreči prikazivanje filma u kulturnom centru Srbije u Parizu.

    Očekuje se dolazak i stranih diplomata. Film „Kosovo: Momenat u civilizaciji“ je snimljen uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Turističke organizacije Beograda i velikog broja pojedinaca iz zemlje i inostranstva, koji su nesebično donirali za ovaj projekat od državnog interesa, film o Uneskovoj baštini u Srbiji.