Aerodrom Beauvais : Lopovi,sakriveni u koferu, krali prtljag putnicima

  5354

  Dva muškarca od 41 i 42 godine su privedeni od strane policije na aerodromu Bove (Beauvais) zbog sumnje da su krali prtljag putnicima koji su putovali autobusom iz Pariza (porte de Maillot) do aerodroma i nazad.

  Jedan od njih bi se smestio u jednom koferu. Kofer bi bio ostavljen u boxu autobusa sa prtljagom ostalih putnika koji su krenuli prema aerodromu ili se vraćali sa njega. Znajući da je za put od Pariza do aerodroma potrebno ne manje od jednog sata, kradljivac je imao dovoljno vremena da se posluži plenom iz drugih kofera. Za to vreme njegov saučesnik je putovao u istom autobusu.

  Poslednjih dana su se putnici žalili da su im nestajali predmeti za vreme puta dok im je prtljag bio u boxu autobusa. Policija je obavestila vozače da povedu malo više računa i jedan od njih je uspeo da uoči jedan kofer koji je „sam mrdnuo“. Obavestio je diskretno policiju i prilikom dolaska na aerodrom lopovi su uhvaćeni i privedeni.

  Radi se o dva rumunska državljanina od kojih je jedan izašao iz zatvora 02.oktobra, gde je bio zbog sličnih krivičnih dela, a drugi je trebao da odsluži kaznu od šest meseci zatvora takođe zbog krađe.

  Ako ste i vi bili žrtve ovih kradljivaca, možete se obratiti nadležnim organima na Aerodromu i možda i uspete da povratite ukradeno.