4 osobe uhapšene jer su prevarom prisvojile 1,7 miliona evra iz CAF

    474

    Osmnjičene osobe su pravile lažne dosije trudnica na osnovu kojih su dolazili do uplate novca od strane CAF-a. Od 2017 godine napravili su 1200 pojedinačnih dosijea. U početku su se koristili svojim pravim identitetima da bi kasnije koristili lažne rumunske lične karte sa različitim imenima. Posle dve godine istrage specijalno odeljenje policije u Lilu je uspelo da uhvati deo ove organizovane grupe u departmanu Bas-Rhin. Dva muškarca i jedna žena koji su tada uhvaćeni su priznali prevaru i sumnja se da su slične stvari radili i u Nemačkoj. Jedan od muškaraca je ranije bio u zatvoru jer je pokušao da siluje maloletnicu.

    Ipak organizatori ove kriminalne grupe dva muškarca i njihove dve supruge, svi starosti od 32 do 40 godina, su uhvaćeni aprila ove godine u mestu Murgeni na istoku Rumunije gde im je već konfiskovano devet raznih nekretnina kupljenih novcem francuskih poreskih obveznika. Očekuje se njihov prebačaj u Francusku gde će im biti suđeno.

    Da podsetimo, u Francuskoj, svaki stanovnik Evropske unije ima ista prava kao i svaki Francuz što se tiče socijalnih pomoći.