Muškarac ubio ženu i dete u Centru za socijalni rad u Rakovici

3040

Ispred Centra za socijalni rad u Ulici Miška Kranjca 12 u Beogradu, muškarac nožem ubio ženu i zadavio četvorogodišnje dete. Teže povrede nožem zadobila tri radnika Centra i jedan prolaznik koji su pokušali da zaustave nasilje. Ministar Stefanović zakazao hitan sastanak sa ministrima pravde i rada.

Lekari nisu uspeli da se izbore za život deteta koga je otac zadavio, a žena je preminula na licu mesta, javlja izveštač RTS-a.

Ubistvo se dogodilo oko 15.15 ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Kako saznaje RTS, muškarac je doveo dete u Centar za socijalni rad kako bi ga vratio majci, u kontrolisanim uslovima. Međutim, ispred Centra je došlo do svađe, kada je muškarac napao ženu i dete.

Na licu mesta su se zatekli komunalni policajci koji su reagovali i najverovatnije sprečili veći zločin.

Policija je odmah posle prijave zločina blokirala Centar za socijalni rad i uhapsila napadača, a uviđaj je u toku.

Na lice mesta došlo je pet ekipa Hitne pomoći koje su ukazale pomoć povređenima.

Kako javlja izveštač RTS-a sa lica mesta, tri radnika Centra i jedan prolaznik su sa teškim telesnim povredama nanetim nožem prevezeni na VMA. Nisu u životnoj opasnost.

Tela ubijenih su i dalje ispred Centra, gde su došle i forenzičke ekipe. Mesto ubistva obezbeđuje veliki broj policajaca, a oko Centra su se okupili i građani.

Povodom današnjeg zločina, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zakazao je hitan sastanak sa ministrima pravde i rada, Nelom Kuburović i Zoranom Đorđevićem.

Današnje ubistvo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je, takođe u blizini Centra za socijalni rad na Novom Beogradu, muž ubio ženu, a onda je sutradan izvršio samoubistvo.

izvor : rts.rs

Komentari